مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۷/۲۵۴۲

تاریخ نظریه:

استعلام

در خصوص ادعای اثبات نسب خواهری و برادری یا ادعای نسب به عنوان عمو ،عمه ،خاله و دایی و نیز ادعای نسب نسبت به فرزندان اعمام و عمات یا اخوال و خالات در فرض فوت پدر و مادر یا اجداد پدری و مادری ،خاله ،عمه، دایی و عمو ،آیا این دعاوی ،دعوای بر میت محسوب میگردد و سوگند استظهاری خواهان لازم است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام بدون شماره مورخ 1397/09/07به شماره ثبت وارده 2542مورخ ،1397/09/14نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: حکم مقرر در ماده 1332قانون مدنی ناظر بر فرض خاص ثابت بودن اصل حق بر متوفی و تردید در بقای آن است و نمیتوان آن را به فروض دیگر تسری داد .در فرض سوال که خواهان خود را منتسب به متوفی میداند و دعوا را به طرفیت وراث بلافصل مطرح نموده است ،موجبی برای استناد به ماده فوقالذکر و مواد 278و 279قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379نمیباشد. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۷/۲۵۴۲ مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۰۶ | مرکز حقوقی راهبرد