مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۷/۲۵۳۹

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به مواد 158الی 1167در باب اول از کتاب هشتم قانون مدنی ،آیا دعوای اثبات نسب به طرفیت افرادی غیر از پدر و مادر و )اجداد پدری و مادری ،خواهر و برادر ،عمو و عمه و خاله و دایی و فرزندان ایشان( مسموع است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام بدون شماره مورخ 1397/09/07به شماره ثبت وارده 2539مورخ ،1397/09/14نظریه مشورتی کمیسیون قوانین مدنی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: دعوای اثبات نسب در وهله نخست باید به طرفیت فردی مطرح شود که به طور مستقیم از حکم دادگاه متضرر میشود؛ لذا در صورت در قید حیات بودن پدر و مادر و یا هر دو آنها ،دعوای اثبات نسب باید به طرفیت آنان مطرح شود و الّا با توجه به قوانین موضوعه و از جمله مستفاد از ماده 232قانون امور حسبی این دعوا باید به طرفیت وراث بلافصل مطرح شود. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۷/۲۵۳۹ مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۰۶ | مرکز حقوقی راهبرد