استعلام
شخصی طرح روی جلد پایاننامه دانشجویی را به عنوان طرح صنعتی در اداره ثبت به ثبت میرساند .شخص دیگری از
این طرح بدون اجازه استفاده میکند.آیا فعل ارتکابی واجد وصف جزایی است؟ آیا چنین مواردی تحت شمول بند ماده
4قانون ثبت اختراعات طرحهای صنعتی و علائم تجاری مصوب 1386قرار میگیرد یا مشمول مواد 28و 61قانون
مرقوم است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 9024/2009/600مورخ 1397/07/15به شماره ثبت وارده 2106مورخ
،17/07/1397نظریه مشورتی کمیسیون قوانین کیفری این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
با توجه به تعریف ماده » 20قانون ثبت اختراعات ،طرحهای صنعتی و علائم تجاری مصوب «1386و نظر به بندهای
»الف« و »ب« ماده 28قانون مذکور راجع به بهرهبرداری از طرح صنعتی ثبت شده ،موضوع سوال شامل بهرهبرداری
از طرح صنعتی ثبت شده محسوب نمیشود و فاقد وصف کیفری است.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه