استعلام
محکومعلیه پس از نشر آگهی مزایده مال غیر منقول ،برای پرداخت بخشی از محکومبه اعلام آمادگی نموده
است؛ آیا پرداخت در این مرحله نسبت به بخشی از محکومبه قابل پذیرش است؟ در صورت مثبت بودن پاسخ،
مزایده مال غیر منقول و رعایت ماده 51قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356به چه ترتیبی خواهد بود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
در فرض سؤال که محکومعلیه پس از نشر آگهی فروش )مزایده( مال غیر منقول حاضر به پرداخت بخشی از
محکومبه شده است ،با عنایت به مجموع مقررات مربوط؛ از جمله مواد 53 ،51و 130قانون اجرای احکام
مدنی مصوب 1356و فلسفه وضع آن ،محکومعلیه پس از آغاز عملیات فروش )پس از نشر آگهی( در صورتی
میتواند مانع فروش مال بشود که معادل محکومبه و هزینههای اجرایی را که این مال در قبال آن توقیف شده
است ،نقداً بپردازد؛ بنابراین به صرف پرداخت بخشی از آن ،تقاضای وی قابل پذیرش نمیباشد.
دکتر محمدعلی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه