مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۵/۶۸

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه پس از برگزاری مزایده احراز شود بخشی از مال موضوع مزایده متعلق به محکومعلیه نیست ،آیا تمام مزایده ابطال میشود و یا آنکه به درخواست برنده مزایده مبنی بر پذیرش تبعیض در موضوع مزایده ،صرفاً نسبت به بخش متعلق به غیر ،مزایده ابطال میشود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

ابطال مزایده نسبت به سه دانگ ملک که مستحقللغیر درآمده است ،مستلزم ابطال مزایده سه دانگ دیگر نیست؛ اما با توجه به ماده 441قانون مدنی ،برنده مزایده میتواند نسبت به سه دانگ دیگر ،حق فسخ خود را اعمال کند. دکتر محمدعلی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۵/۶۸ مورخ ۱۴۰۵/۰۵/۲۰ | مرکز حقوقی راهبرد