مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۵/۵۴

تاریخ نظریه:

استعلام

در مواردی که خسارت احتمالی تودیعی مانند خسارت تودیع شده در راستای صدور قرار تأمین خواسته یا دستور موقت باید به متقاضی تأمین خواسته یا دستور موقت مسترد شود؛ آیا وکیل متقاضی که وکالت در اخذ محکومبه و وجوه ایداعی دارد ،میتواند مبلغ خسارت احتمالی یادشده را دریافت کند و یا آنکه این خسارت باید صرفاً به شخص متقاضی اعاده شود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

به موجب ماده 36قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ،1379وکیل در دادرسی در صورتی حق اخذ وجوه ایداعی به نام موکل را خواهد داشت که در وکالتنامه تصریح شده باشد؛ بنابراین در فرض سؤال ،چنانچه در وکالتنامه به این حق تصریح شده باشد ،اخذ خسارت احتمالی تودیعی بابت صدور قرار تأمین خواسته و یا دستور موقت توسط وکیل بلامانع است. دکتر محمدعلی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۵/۵۴ مورخ ۱۴۰۵/۰۳/۲۴ | مرکز حقوقی راهبرد