استعلام
چنانچه موضوع اجراییه الزام محکومعلیه به تکمیل واحد آپارتمانی در طبقه اول باشد و در زمان اجرا مشخص
شود ،کل ساختمان موجود نیست ،آیا میتوان ماده 47قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356را اعمال کرد؟
توضیح آن که در صورت اعمال ماده 47یاد شده و پرداخت مبلغ به محکومله ممکن است محکومله طبقه اول را
نسازد و حقوق دیگر خریداران طبقات فوقانی با مشکل مواجه شود ،در صورت عدم اعمال ماده 47قانون اجرای
احکام مدنی مصوب ،1356آیا باید رأی را به سبب عدم همکاری طرفین غیر قابل اجرا دانست؟
پاسخ اداره کل حقوقی
اولاً ،صرفنظر از آنکه اصولاً ،حکم به تکمیل واحد آپارتمان مشخص در صورتی صادر میشود که عملیات
ساختمانی آن واحد شروع شده باشد ،چنانچه دادگاه حکم تکمیل چنین واحدی را صادر کرده باشد ،اجرای احکام
باید ابتدا از دادگاه تقاضای رفع ابهام کند و در صورتی که دادگاه ،حکم را شامل فرضی که عملیات ساختمانی
آن واحد شروع نشده است ،بداند ،اجرای احکام وفق تصمیم دادگاه رفتار میکند .ثانیاً ،فرض سؤال که محکومعلیه
به تکمیل واحد آپارتمانی طبقه اول ملزم شده و در زمان اجرا مشخص شده که کل ساختمان موجود نیست ،مشمول
ماده 47قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356است و صرف احتمال اینکه محکومله واحد مربوط به خود را
تکمیل نکند ،مانع اعمال ماده یاد شده در خصوص تعیین هزینه انجام عمل و پرداخت آن به محکومله نمیباشد.
دکتر محمدعلی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه