مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۵/۱۹۰

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا مقررات مربوط به مرور زمان )مرور زمان کیفری( شامل مفاد مندرج در ماده 278قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392نیز می شود؟ به عبارت دیگر ،چنانچه پس از سپری شدن مدت مرور زمان جرم ،شاکی یا دادستان با ارائه ادله و مدارک جدید ،خواستار تجدید تحقیقات در خصوص متهم شود ،آیا پرونده همچنان مشمول مرور زمان بوده و امکان تجدید تحقیقات در آن وجود ندارد؟ در صورتی که پاسخ مثبت است و مرور زمان بر بازگشایی پرونده با دلیل جدید حاکم باشد ،مبنای محاسبه این مدت از چه تاریخی است؟ از تاریخ وقوع جرم و یا از تاریخی که دلیل جدید کشف شده و به جریان افتاده است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

تقاضای تعقیب مجدد متهم موضوع قسمت اخیر ماده 278قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ،1392هر چند مهلت ندارد؛ اما تابع ضوابط عمومی مرور زمان است .به عبارت دیگر ،تعقیب مجدد متهم موضوع ماده پیشگفته در صورتی است که جرم مذکور از تاریخ وقوع مشمول مرور زمان نشده باشد. دکتر محمدعلی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۵/۱۹۰ مورخ ۱۴۰۵/۰۴/۳۱ | مرکز حقوقی راهبرد