مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۵/۱۴۲

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا قرارهای تأمین کیفری منتهی به بازداشت متهم؛ بویژه قرار بازداشت موقت صادر شده توسط دادیار و یا بازپرس کشیک )قاضی کشیک( ،حسب مورد مستلزم موافقت و تأیید و یا اظهار نظر دادستان است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

از اطلاق عبارات مواد 92و 240قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ) 1392از حیث زمان صدور قرار( چنین مستفاد است که قرار بازداشت موقت و قرارهای تأمین کیفری منتهی به بازداشت )اخذ کفیل یا وثیقه موضوع ماده 226این قانون( که از سوی دادیار صادر میشود و همچنین قرار بازداشت موقت بازپرس؛ اعم از اینکه در وقت اداری یا غیر اداری )کشیک( صادر شده باشد ،در اجرای تکلیف مقرر در مواد پیشگفته باید برای اظهار نظر نزد دادستان ارسال شود و از حیث لزوم اظهار نظر دادستان )موافقت یا عدم موافقت( ،بین وقت اداری و یا غیر اداری )کشیک( تفاوتی نیست. دکتر محمدعلی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۵/۱۴۲ مورخ ۱۴۰۵/۰۴/۲۹ | مرکز حقوقی راهبرد