استعلام
آیا صرف معرفی مال محکومعلیه نزد ثالث برای محکومله ایجاد حق نموده و شخص ثالث مکلف به پرداخت
محکومبه می باشد و یا آنکه باید تشریفات مقرر در مواد 87و 91قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356انجام
شود و پیش از ابلاغ مراتب توقیف به شخص ثالث ،توقیفی صورت نگرفته و شخص ثالث تکلیفی به پرداخت
محکومبه ندارد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
صرف معرفی مال محکومعلیه نزد شخص ثالث ،توقیف مال به نفع محکومله محسوب نمیشود؛ بلکه مطابق تشریفات
مقرر در ماده 87قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356پس از معرفی مال ،باید اخطاریهای در خصوص توقیف
مال یا طلب و میزان آن به پیوست رونوشت اجراییه به شخص ثالث ابلاغ و رسید دریافت شود؛ در این صورت مال
توقیف شده محسوب میشود .شایسته ذکر است چنانچه ثالث در اجرای ماده 91این قانون ،منکر وجود تمام یا
قسمتی از مال یا طلب یا اجور و عوائد محکومعلیه نزد خود باشد ،باید ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ اخطاریه،
مراتب را به اجرای احکام اطلاع دهد.
دکتر محمدعلی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه