استعلام
چنانچه زوجین در خصوص پرداخت مهریه از قرار ماهانه یک سکه طلا توافق کنند و این امر در گواهی عدم
سازش انعکاس یابد؛ اما پس از طرح دعوای اعسار از پرداخت مهریه ،در اجرای ماده 277قانون مدنی ،زوج به
پرداخت سالانه یک سکه طلا محکوم شود ،آیا میتوان از محل اموال زوج به میزان کل مهریه را توقیف کرد و یا
آنکه حکم به پرداخت مهریه به نحو اقساط دلالت بر مؤجل بودن دین زوج دارد و صرفاً تا میزان اقساط سررسید
شده میتوان اموال زوج را توقیف کرد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
وفق تبصره یک ماده 11قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394و ماده 10آییننامه نحوه اجرای
محکومیتهای مالی مصوب ،1399/6/18صدور حکم تقسیط محکومبه یا دادن مهلت به مدیون ،مانع استیفای
بخش اجراء نشده آن از اموالی که از محکومعلیه به دست میآید یا مطالبات وی نیست؛ بر این اساس در فرض
سؤال ،چنانچه پس از صدور حکم اعسار به ترتیب پیشگفته ،اموالی از محکومعلیه به دست آید ،با رعایت
مستثنیات دین ،منعی در استیفای محکومبه از این اموال تا استیفای کامل آن نیست.
دکتر محمدعلی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه