مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۵/۱۱۰

تاریخ نظریه:

استعلام

از آنجا که صدر ماده 362قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ،1379طرح ادعای جدید در مرحله تجدیدنظر را منع کرده است ،آیا این ممنوعیت شامل ارائه دلیل جدید نیز میباشد؟ چنانچه در دادگاه بدوی دعوا متکی به سند باشد که منتهی به نتیجه نشده است؛ اما در مرحله تجدیدنظر به شهادت شهود استناد شود ،تکلیف دادگاه تجدیدنظر چیست؟

پاسخ اداره کل حقوقی

هر چند به موجب ماده 362قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ،1379ادعای جدید در مرحله تجدیدنظر مسموع نیست؛ اما ابراز دلیل جدید ،ادعای جدید محسوب نمیشود؛ بنابراین در فرض سؤال ،استناد به شهادت شهود در مرحله تجدیدنظر فاقد اشکال است. دکتر محمدعلی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۵/۱۱۰ مورخ ۱۴۰۵/۰۴/۲۱ | مرکز حقوقی راهبرد