استعلام
با توجه به مواد 32و 31قانون محاسبات عمومی کشور مصوب 1366با اصلاحات و الحاقات بعدی و آییننامه
اجرایی بند »ج« ماده 54قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 12/10/1388وزرای عضو کمیسیون امور
اجتماعی و دولت الکترونیک هیأت دولت با اصلاحات و الحاقات بعدی ،در خصوص کارمندانی که پیش از صدور
رأی وحدت رویه شماره 422تا 427مورخ 1390/10/5هیأت عمومی دیوان عدالت اداری ،پست سازمانی آنها
تغییر )تنزل( یافته است ،چه اقدامی میتوان انجام داد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
اولاً ،با عنایت به مواد 31و 32قانون محاسبات عمومی کشور مصوب 1366با اصلاحات و الحاقات بعدی،
ذیحساب و معاون ذیحساب با حکم وزارت امور اقتصادی و دارایی منصوب میشوند؛ بنابراین تغییر پست و جایگاه
سازمانی آنها از اختیارات دستگاه اجرایی مربوط نمیباشد؛ همچنین در خصوص تغییر یا تنزل پست و جایگاه
سازمانی اشخاص یادشده توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی ،مطابق آراء وحدت رویه هیأت عمومی دیوان
عدالت اداری؛ از جمله رأی شماره 422تا 427مورخ 1390/10/5رفتار میشود.
ثانیاً ،اشخاصی که پیش از صدور رأی وحدت رویه شماره 422تا 427مورخ 1390/10/5هیأت عمومی دیوان
عدالت اداری بر خلاف قانون و مفاد رأی مزبور ،پست سازمانی آنها تغییر )تنزل( یافته است ،حسب مورد با رعایت
شرایط قانونی مربوطه مانند تبصره 5ماده ) 16الحاقی (1402قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1392با اصلاحات
و الحاقات بعدی و قسمت اخیر ماده 89این قانون ،حق اقامه دعوا در دیوان عدالت اداری را دارا میباشند.
دکتر محمدعلی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه