مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۷۹۹

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه شخصی مؤسسه پزشکی بدون پروانه تأسیس و در همان مؤسسه مداخله پزشکی بدون پروانه نماید ،آیا وفق ماده 3قانون مربوط به مقررات امور پزشکی ،دارویی ،مواد خوردنی و آشامیدنی مصوب 1334با اصلاحات و الحاقات بعدی ،دادگاه باید متهم را بابت دو عنوان مجرمانه و مجازات محکوم کند و یا آنکه متهم را صرفاً بابت بزه مداخله در امر پزشکی محکوم کند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

در ماده 3قانون مربوط به مقررات امور پزشکی ،دارویی ،مواد خوردنی و آشامیدنی مصوب 1334با اصلاحات و الحاقات بعدی ،قانونگذار چند رفتار مجرمانه مستقل را جرمانگاری کرده است؛ از جمله اشتغال به امور پزشکی بدون پروانه و تأسیس مؤسسه پزشکی بدون پروانه قانونی؛ موضوع ماده یک این قانون .نظر به اینکه این دو رفتار دارای عنصر مادی متفاوت هستند و تأسیس مؤسسه پزشکی بدون مجوز ،جرمی مستقل از اشتغال و مداخله در امر پزشکی است ،رفتارهای مجرمانه مرتکب مشمول تعدد مادی جرم موضوع ماده ) 134اصلاحی (1399قانون مجازات اسلامی مصوب 1392با اصلاحات و الحاقات بعدی است؛ زیرا جرایم غیر مختلف میباشند و مجازات مرتکب بر اساس بند »الف« ماده پیشگفته ،تعیین میشود. دکتر محمدعلی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۷۹۹ مورخ ۱۴۰۵/۰۳/۳۰ | مرکز حقوقی راهبرد