استعلام
چنانچه خواهان پرونده در روز آخر موعد تجدید نظر خواهی وکیل سومی اختیار نماید و وکیل از وجود دو وکیل
دیگر برای خواهان اطلاع نداشته باشد و ضمن اعلام وکالت به رأی صادره نیز اعتراض کند ،با فرض اینکه خواهان
به دو وکیل دیگر اعلام کند که عزل خواهند شد؛ اما مراتب عزل را به دادگاه اعلام نکند و وکلا نیز به رأی صادره
اعتراض نکنند ،آیا تجدیدنظرخواهی وکیل سوم مسموع است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به ماده 31قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379که مقرر میدارد:
» هر یک از متداعیین می توانند برای خود حداکثر تا دو نفر وکیل انتخاب و معرفی نمایند« و با عنایت به ماده 38
این قانون ،در صورت معرفی وکیل سوم ،وکالت این وکیل تا زمانی که مراتب عزل یکی از دو وکیل دیگر ،به اطلاع
دادگاه نرسد ،قابل پذیرش نیست و به لحاظ آنکه عزل یکی از دو وکیل دیگر ،در احراز سمت وکیل جدید معرفی
شده )سوم( مؤثر است ،به نظر میرسد فرض سؤال مشمول ماده 342قانون یادشده است و باید وفق ماده 345
قانون ناظر به ماده 342این قانون ،اخطار رفع نقص مبنی بر ارائه مستندات عزل یکی از دو وکیل دیگر صادر شود.
دکتر محمدعلی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه