مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۷۳۱

تاریخ نظریه:

استعلام

در حاکمیت قانون قدیم شورای حل اختلاف شوراها حکم غیابی بر محکومیت به پرداخت 2500000تومان صادر کرد که بر اساس قانون قدیم شورای حل اختلاف این رأی قابل تجدیدنظر در محاکم دادگستری بود حال با توجه به قانون جدید شوراهای حل اختلاف رأی دادگاه صلح به جانشینی به واخواهی رسیدگی کرده و رأی دادگاه صلح قطعی است یا قابل تجدیدنظر؟ اگر قابل تجدیدنظر در مرجعی؟

پاسخ اداره کل حقوقی

در فرض سؤال که بر اساس بند »الف« ماده 9قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ،1394حکم غیابی بر محکومیت فرد به پرداخت مبلغ بیست و پنج میلیون ریال صادر شده است و با لحاظ حکم ماده 3قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ،1402در حال حاضر دادگاه صلح به جانشینی از شوراهای یادشده به واخواهی محکومعلیه غیابی رسیدگی و اتخاذ تصمیم کرده است ،با توجه به ماده 9قانون آیین دادرسی دادگاههای عموم ی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379که آرای صادره را از حیث قابلیت اعتراض و تجدید نظر تابع قوانین مجری در زمان صدور آنها میداند و از آنجا که میزان خواسته مطابق بند یک ماده 12قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1402و بند »الف« تبصره 5این ماده کمتر از نصاب قانونی است ،رای صادره قطعی است. دکتر محمدعلی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۷۳۱ مورخ ۱۴۰۵/۰۳/۱۳ | مرکز حقوقی راهبرد