مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۷۲۵

تاریخ نظریه:

استعلام

در وجوه نقدی که موضوع مدعیبه یا محکومبه است ،آیا تعیین و پذیرش درصدی از آن به عنوان حقالوکاله، مشارکت در محکومبه و برای وکیل تخلف محسوب میشود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با عنایت به بند 29ماده 76و بند 3ماده 129آییننامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب 1400/4/2ریاست محترم قوه قضاییه ،تعیین حقالوکاله به صورت درصدی از عین مدعیبه یا عین محکومبه )غیر از وجه رایج( ممنوع و تخلف انتظامی است؛ بنابراین اگر خواسته وجه نقد باشد تعیین حقالوکاله به صورت درصدی از میزان خواسته با منعی مواجه نیست و این نحوه تعیین حقالوکاله در خصوص خواسته وجه نقد شرکت در مدعیبه موضوع ماده 80نظامنامه قانون وکالت مصوب 1316/3/19وزیر عدلیه با اصلاحات و الحاقات بعدی ،محسوب نمیشود. دکتر محمدعلی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۷۲۵ مورخ ۱۴۰۵/۰۴/۱۰ | مرکز حقوقی راهبرد