مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۶۸۹

تاریخ نظریه:

استعلام

حکم قطعی بر انحلال شرکت با مسئولیت محدود و با تعیین مدیران تصفیه صادر شده است؛ اما در فرایند تصفیه مدیران منتخب از امر تصفیه اعلام تعذر نمودهاند؛ با توجه به ماده 275لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب 1347آیا میتوان امر تصفیه را به اداره تصفیه امور ورشکستگی واگذار کرد؟ آیا تعیین اداره یادشده به عنوان مدیر تصفیه شرکت ،با منع قانونی مواجه است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

از مواد 1و 8قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی مصوب 1318چنین مستفاد است که امر تصفیه ورشکسته بر عهده اداره تصفیه امور ورشکستگی است؛ بنابراین دادگاه نمیتواند این اداره را متولی امر تصفیه شرکت تجاری منحله به غیر ورشکستگی قرار دهد؛ مگر آنکه دادگاه مدیر تصفیه را تعیین کرده باشد؛ اما وی حاضر به قبول سمت نباشد که در این صورت وفق ماده 275لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب ،1347 دادگاه امر تصفیه را به اداره تصفیه امور ورشکستگی ارجاع میدهد و در این خصوص تفاوتی بین انواع شرکتهای تجاری نیست. دکتر محمدعلی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۶۸۹ مورخ ۱۴۰۴/۱۲/۰۲ | مرکز حقوقی راهبرد