استعلام
اگر محکومله در مزایده شرکت نمود %10تعیین شده را پرداخت نماید میتواند در مهلت 1ماهه پرداخت الباقی
مبلغ درخواست تهاتر مطالبات خود از محکومعلیه نسبت به الباقی مبلغ ثمن مزایده را بنماید؟ )گفته میشود
متولی مربوط به برگزاری مزایدات در سامانه ستاد با تهاتر صورت گرفته از حقوق قانونی خود در وصول کارمزد
محروم میشود و از حیث حقوق مالیاتی و پرداختهای آن با اشکال مواجه میشود(
پاسخ اداره کل حقوقی
در فرض سؤال که محکومله در مزایده شرکت نموده و در اجرای بند »الف« ماده 108قانون برنامه پنجساله هفتم
پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب 1403و تبصره 3ماده 9قانون تأمین مالی تولید و زیرساختها مصوب
،1402ده درصد تضمین نقدی شرکت در مزایده را پرداخت کرده و برنده مزایده شده است و تقاضای تهاتر
محکومبه با مابقی ثمن مال مورد مزایده را نموده است .اولاً ،با تحقق تهاتر ،پرداخت مابقی وفق مقررات ماده
129قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356نسبت به محکومله مزبور منتفی است.
ثانیاً ،به موجب ماده 269قانون مدنی ،از یک جنس بودن موضوع دو دین شرط لازم برای تهاتر دیون است؛
بنابراین در فرض سؤال که در راستای استیفای محکومبه از اموال محکومعلیه ،عین معین )مال( به وجه نقد
برآورد میشود ،با عنایت به مواد 46و 47قانون صدرالذکر ،دو دین در مرحله اجرای حکم تا اندازهای که با
هم برابری کنند تهاتر میشوند.
دکتر محمدعلی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه