مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۶۲۶

تاریخ نظریه:

استعلام

در خصوص آرای قطعیتیافته دادگاه عالی تجدیدنظر انتظامی رسیدگی به صلاحیت قضات ،در فرض کشف ادله جدید و وجود جهات اعاده دادرسی ،آیا درخواست اعاده دادرسی باید به همان مرجع صادرکننده رأی قطعی ارسال شود و یا در زمره اختیارات ریاست محترم قوه قضاییه است و این درخواست باید خطاب به ایشان تقدیم شود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

هرچند مقررات ماده 37قانون نظارت بر رفتار قضات مصوب 1390به آراء صادر شده از دادگاه عالی انتظامی و تجدید نظر انتظامی قضات اختصاص دارد ،اما با توجه به فلسفه اعاده دادرسی که رفع اشتباهات قضایی است و همچنین با عنایت به اینکه مطابق ماده 46قانون پیشگفته ،دادگاه عالی رسیدگی به صلاحیت قضات پس از احراز عدم صلاحیت قاضی ،وی را به یکی از مجازاتهای مقرر در این ماده محکوم میکند ،بنابراین در صورت احراز یکی از جهات مذکور در ماده 474قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392نسبت به آراء قطعیتیافته دادگاه عالی رسیدگی به صلاحیت قضات ،پذیرش و رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی از سوی این دادگاه به استناد عمومات قانون آیین دادرسی کیفری بلامانع است. دکتر محمدعلی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۶۲۶ مورخ ۱۴۰۴/۱۱/۰۵ | مرکز حقوقی راهبرد