مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۵۶۵

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه دادگاه حقوقی دعوا را غیر مسموع تشخیص دهد ،آیا میتواند بدون تشکیل جلسه اول دادرسی، مبادرت به صدور قرار عدم استماع نماید و یا آنکه صدور این قرار منوط به تشکیل جلسه اول دادرسی است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

وفق ماده 64قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ،1379در صورت کامل بودن دادخواست ،دادگاه باید دستور تعیین وقت را صادر کرده و دفتر دادگاه نیز وقت رسیدگی تعیین و آن را به طرفین ابلاغ کند .بررسی ایرادات پس از تشکیل جلسه اول دادرسی انجام میشود و تنها استثناء در این خصوص با توجه به ذیل ماده 65قانون یادشده و دیگر مقررات مربوط ،صدور قرار عدم صلاحیت ذاتی است. دکتر محمدعلی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۵۶۵ مورخ ۱۴۰۴/۰۹/۲۶ | مرکز حقوقی راهبرد