استعلام
حکم بر الزام خوانده به ساخت یا تحویل واحد آپارتمانی صادر شده است .محکوم علیه با طرح دعوای جدیدی
بطلان قرارداد را به سبب جنون محکومله رأی سابق خواستار شده است .با توجه به اینکه در رسیدگی سابق آثار
قرارداد صحیح موضوع حکم قرار گرفته است ،آیا دعوای جدید قابل استماع است یا آنکه مشمول اعتبار امر
مختومه است؟ به طور کلی در مواردی که رأی قطعی سابق نسبت به آثار صحیح قرارداد صادر شده و در این
دعوا ادعای بیاعتباری قرارداد مطرح نشده است ،آیا دعوای جدید مبنی بر بیاعتباری آن قرارداد مسموع است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
از آنجا که رسیدگی به دعوای الزام به ساخت یا تحویل واحد آپارتمانی ،با احراز شرایط صحت معامله ملازمه
دارد ،پس از صدور حکم قطعی بر محکومیت خوانده به انجام تعهد ،استماع دعوای بطلان معامله ،بر خلاف مفاد
رأی سابقالصدور است و در صورت صدور رأی معارض آن ،مشمول بند 4ماده 371و بند 4ماده 426قانون
آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1375خواهد شد.
دکتر محمدعلی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه