استعلام
در صورتی که در گواهی عدم پرداخت صادره از سوی بانک امضا صادرکننده تأیید نشود؛ اما در سامانه صیاد
این چک ثبت شده باشد ،آیا صدور اجراییه وفق ماده ) 23اصلاحی ( 1397قانون صدور چک مصوب 1355
با اصلاحات و الحاقات بعدی امکانپذیر است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
به موجب ذیل ماده 2قانون صدور چک مصوب 1355با اصلاحات و الحاقات بعدی »اجرای ثبت در صورتی
دستور اجرا صادر میکند که مطابقت امضاء چک با نمونه امضاء صادرکننده در بانک از طرف بانک گواهی شده
باشد« و همچنین وفق ماده 188آییننامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازمالاجراء و طرز رسیدگی به شکایت از
عملیات اجرایی مصوب 1387/6/11با اصلاحات و الحاقات بعدی» :اگر عدم پرداخت وجه چک به علت عدم
مطابقت امضای زیر چک با امضای کسی که حق صدور چک را دارد و همچنین فقدان مهر در اشخاص حقوقی
باشد در اداره ثبت اجراییه صادر نخواهد شد«.؛ بر این اساس ،در فرض سؤال که به علت عدم انطباق امضاء
صادرکننده چک گواهی عدم پرداخت آن صادر شده است ،صدور اجراییه موضوع ماده ) 23اصلاحی (1397
قانون صدور چک مصوب 1355با اصلاحات و الحاقات بعدی ،قانوناً امکانپذیر نمیباشد.
دکتر محمدعلی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه