استعلام
وفق ماده 12قانون حمایت خانواده مصوب 1391در دعاوی و امور خانوادگی مربوط به زوجین ،زوجه میتواند
در دادگاه محل سکونت خود طرح دعوا نماید .از آنجا که ،برخی معتقدند دعاوی مربوط به فرزندان مشترک؛ از
جمله ملاقات و حضانت از دعاوی و امور خانوادگی مربوط به »زوجین« نمیباشد ،خواهشمند است اعلام فرمایید
آیا زوجه می تواند در محل سکونت خود دعاوی مربوط به فرزندان مشترک؛ از جمله ملافات و حضانت را مطرح
کند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
دعوای بین زوجین در خصوص حضانت و ملاقات طفل در زمره دعاوی موضوع ماده 12قانون حمایت خانواده
مصوب 1391قرار میگیرد؛ زیرا دعاوی مربوط به زوجین موضوع صدر این ماده اطلاق دارد و دعاوی حضانت و
ملاقات را نیز شامل میشود؛ در حقیقت در این دعاوی یادشده ،زوجه با طرح دعوا به طرفیت زوج در صدد استیفای
حق خود است.
دکتر محمدعلی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه