مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۴۴۶

تاریخ نظریه:

استعلام

-1آیا آراء دادگاه صلح قابلیت فرجامخواهی دارد؟ -4آیا ایراد به خواسته تقویم شده به مبلغ بیش از پانصد میلیون ریال تا یک میلیارد ریال در دادگاه صلح قابل ترتیب اثر است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

-1به موجب رأی وحدت رویه شماره 873مورخ 1404/9/25هیأت عمومی دیوان عالی کشور ،آرای دادگاه صلح قابل فرجامخواهی نمیباشد. -4با لحاظ حکم مقرر در ماده 17قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1402و نظر به اینکه تصمیمات دادگاه صلح در خصوص دعاوی بیش از پانصد میلیون ریال به استناد بند »الف« تبصره 5ماده 12قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1402قابل تجدید نظرخواهی میباشد و از آنجایی که وفق ماده 63قانون صدرالذکر اعتراض به بهای خواسته در صورتی که مؤثر در مراحل بعدی باشد ،قابل ترتیب اثر است؛ بنابراین در فرض سؤال که خواسته بیش از پانصد میلیون ریال تقویم شده است و معترض مدعی است خواسته بیش از مبلغ تقویم شده خواهان؛ اما کمتر از یکصد میلیون ریال ارزش دارد ،هر چند اعتراض به تقویم خواسته ممکن است در هزینه دادرسی مؤثر باشد؛ اما با توجه به اینکه در مراحل بعدی رسیدگی و صلاحیت دادگاه تأثیری ندارد ،دادگاه مکلف به رسیدگی به این اعتراض نمیباشد. دکتر محمدعلی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۴۴۶ مورخ ۱۴۰۴/۱۰/۲۹ | مرکز حقوقی راهبرد