استعلام
آیا فردی که کارت بازرگانی به نام وی صادر شده است ،تاجر محسوب میشود؟ آیا صرف داشتن کارت
بازرگانی ،دلیل تاجر بودن فرد است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به اینکه وفق ماده 186قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1366با اصلاحات و الحاقات بعدی و بند 2
ماده 10آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات مصوب 1373/1/14هیأت وزیران با اصلاحات و
الحاقات بعدی ،صدور کارت بازرگانی منوط به داشتن شرایطی از قبیل دارا بودن سه سال سابقه فعالیت تجاری
یا تولیدی یا ارائه مدارک دانشگاهی یا داشتن مجوز تولید از یکی از وزارتخانههای تولیدی و داشتن دفاتر قانونی
و ارائه اظهارنامه ثبتی و داشتن محل کسب متناسب با رشته فعالیت؛ اعم از ملکی یا استیجاری است؛ در صورتیکه
فردی با توجه به شرایط قانونی یادشده دارای کارت بازرگانی باشد ،این امر امارهای بر تاجر بودن وی است.
دکتر محمدعلی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه