مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۴۲۳

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا داور موضوع ماده 28قانون حمایت خانواده باید لزوماً مرد باشد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

شرایط لازم برای تصدی امر داوری در پروندههای طلاق موضوع ماده 26قانون حمایت خانواده مصوب ، 1391/12/1همان است که در در ماده 28قانون پیش گفته )تأهل ،دارا بودن حداقل سی سال سن و آشنایی با مسائل شرعی و خانوادگی و اجتماعی( آمده است و با عنایت به اطلاق واژه »اقارب« در این ماده که محدود به ذکور نشده است ،انتخاب اقارب زن از سوی زوج یا زوجه به عنوان داور در دعوای طلاق ،فاقد هرگونه منع قانونی است؛ همچنان که در مبحث چهارم از آییننامه اجرایی این قانون مصوب 1393/11/27رئیس محترم قوه قضاییه با عنوان »داوری« ،واژه داور به نحو اطلاق و صرفاً با رعایت شرایط مقرر در ماده 28قانون به کار رفته است. دکتر محمدعلی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۴۲۳ مورخ ۱۴۰۵/۰۳/۱۳ | مرکز حقوقی راهبرد