استعلام
در صورتی که مالی در مقام اجرای رأی توقیف شود و شخص ثالث با طرح اعتراض ثالث اجرایی ،رأی مبنی بر
رفع توقیف از آن مال اخذ کند؛ اما بار دیگر همان مال در پروندهای دیگر توقیف شود ،آیا معترض ثالث میتواند
به استناد رأی سابق و بر اساس قسمت اول ماده 146قانون اجرا ی احکام مدنی مصوب 1356رفع توقیف از
مال را درخواست کند و یا آنکه باید بار دیگر بر اساس قسمت آخر این ماده شکایت اعتراض ثالث اجرایی را
مطرح نماید تا دادگاه توقیفکننده با رعایت ماده بعدی به آن رسیدگی کند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
در فرض سؤال که در مقام اجرای رأی ،مالی توقیف شده است و پس از آن شخص ثالث نسبت به توقیف
اعتراض ثالث اجرایی نموده و دادگاه با احراز مالکیت معترض ثالث ،حکم به رفع توقیف و الغای عملیات اجرایی
صادر کرده است ،از آنجا که دادگاه در مقام رسیدگی به اعتراض ثالث حکم به نفع وی صادر کرده است ،چنانچه
این مال بار دیگر به عنوان مال محکومعلیه در پرونده دیگری توقیف شود ،موضوع مشمول ماده 146قانون
اجرای احکام مدنی مصوب 1356است.
دکتر محمدعلی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه