استعلام
به موجب تبصره 2اصلاحی ماده 39قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران مصوب 1386با اصلاحات و
الحاقات بعدی ،جانبازان در حال اشتغال میتوانند از محل دیگری نیز بدون قطع دریافتی بابت حال اشتغال
حقوق دریافت کنند:
با توجه به مقرره یادشده ،خواهشمند است اعلام فرمایید در مواردی که یکی از اعضاء هیأت مدیره یا مدیر عامل
شرکت ،فرد جانباز در حالت اشتغال است ،با توجه به مقرره یادشده و نیز قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک
شغل مصوب 1373با اصلاحات و الحاقات بعدی ،اداره ثبت شرکتها در خصوص ثبت این موضوع چگونه
باید اقدام کند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
اولاً ،مقررات قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران مصوب 1386با اصلاحات و الحاقات بعدی؛ از جمله
تبصره ) 2اصلاحی (1392ماده 39این قانون ،جنبه حمایتی دارد.
ثانیاً ،از مواد 39 ،37و تبصره 2ماده 51قانون یادشده و ماده واحده قانون حالت اشتغال مستخدمین شهید،
جانباز از کارافتاده و مفقودالاثر انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی مصوب 1372با اصلاحات بعدی ،چنین مستفاد
است که مشمولین دارای حالت اشتغال ،مستخدم شاغل محسوب نمیشوند.
ثالثاً ،با توجه به مراتب پیشگفته ،بین تبصرههای 3و 4ماده واحده قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل
مصوب 1373با اصلاحات و الحاقات بعدی و تبصره ) 2اصلاحی ( 1392ماده 39قانون جامع خدماترسانی
به ایثارگران مصوب 1386با اصلاحات و الحاقات بعدی تعارضی وجود ندارد؛ بر این اساس ،در فرض سؤال،
صرف عضویت جانباز حالت اشتغال در هیأت مدیره یا مدیر عامل شرکتها با رعایت دیگر مقررات مربوط،
فاقد منع قانونی است و صرف دریافت حقوق حالت اشتغال توأم با دریافت حقوق شغلی که در آن اشتغال دارد،
موجب محدودیت در فرایند ثبت شرکتها نمیباشد.
دکتر محمدعلی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه