مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۴۰۲

تاریخ نظریه:

استعلام

در فرض معرفی مال از سوی محکوم علیه و عدم فروش آن پس از دو نوبت برگزاری مزایده و عدم قبول مال توسط محکومله ،آیا میتوان دستور جلب محکومعلیه را صادر کرد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اولاً ،به موجب مواد 131و 132قانون اجرای احکام مدنی مصوب ،1356چنانچه در نوبت اول مزایده خریداری نباشد و محکومله نیز حاضر به معرفی مالی دیگر و یا استیفای طلب خود به میزان آن از مال مورد مزایده نباشد و مزایده نوبت دوم برگزار شود و در این مزایده نیز خریداری پیدا نشود و محکومله مال مورد مزایده را به قیمت ارزیابیشده قبول نکند ،اموال مذکور باید به محکومعلیه مسترد شود. ثانیاً ،همانگونه که آورده شد ،پس از مزایده دوم و عدم قبول مال مورد مزایده از سوی محکومله ،مال مورد مزایده به محکومعلیه مسترد میشود .با توجه به اینکه اعمال ماده 3قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394موکول به این است که محکومعلیه مالی نداشته باشد ،در فرض سؤال نمیتوان با اعمال ماده یادشده محکومعلیه را جلب و بازداشت کرد. دکتر محمدعلی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۴۰۲ مورخ ۱۴۰۴/۰۹/۱۲ | مرکز حقوقی راهبرد