استعلام
آیا الزام واهب به تحویل عین موهوبه؛ در فرض معوض بودن عقد هبه و تحویل عوض به واهب ،امکانپذیر
است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
وفق ماده 798قانون مدنی ،قبض شرط صحت عقد هبه است و تا زمانی که قبض مال موهوبه صورت نگیرد،
عقد هبه واقع نمیشود؛ بر این اساس ،در فرض سؤال که عقد هبه به صورت معوض است ،صرف تحویل عوض
به واهب؛ با توجه به عدم قبض مال موهوبه توسط متهب ،موجب تحقق عقد هبه نمیشود و در نتیجه الزام واهب
به تحویل مال موهوبه ممکن نمیباشد.
دکتر محمدعلی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه