مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۳۷۷

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه یکی از مقامات دادسرا در اجرای ماده 15قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1402پرونده را برای صلح و سازش به شورای حل اختلاف ارجاع دهد و در این مرجع به صلح و سازش منتهی شود ،این گزارش اصلاحی باید به تأیید چه مرجعی برسد )مقامات دادسرا یا دادگاه صلح(؟ در صورت اعتراض به گزارش اصلاحی، کدام مرجع صالح به رسیدگی است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

به موجب ماده 33آییننامه ترتیب اقدامات سازشی در شوراهای حل اختلاف مصوب 1403/5/21ریاست محترم قوه قضاییه ،در پروندههای کیفری که از سوی دادگاه صلح یا سایر مراجع قضایی به منظور صلح و سازش به شورا ارجاع میشود ،شورا در مهلت قانونی فرایند صلح و سازش را انجام میدهد .در صورت حصول سازش یا اعلام گذشت شاکی ،مراتب در صورتمجلس درج و به مرجع قضایی مربوط اعلام میشود؛ بنابراین در فرض سؤال ،شورای حل اختلاف باید مطابق ماده 33یادشده اقدام کند و صدور گزارش اصلاحی به وسیله شوراهای حل اختلاف در پروندههای کیفری ارجاعی به آن مرجع ،منتفی است. دکتر محمدعلی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۳۷۷ مورخ ۱۴۰۴/۱۰/۲۹ | مرکز حقوقی راهبرد