مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۳۵۸

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به اینکه ماده 59 قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح مصوب 1382 از عنوان «کارکنان وظیفه» استفاده کرده است، آیا مشمول غایب، کارکنان وظیفه محسوب شده و به استناد این ماده قابل مجازات می‌باشند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

از آنجا که بزه موضوع بند 2 ماده 58 قانون خدمت وظیفه عمومی مصوب 1363 با اصلاحات و الحاقات بعدی، پیش از اعزام به خدمت تحقق می‌یابد و مرتکب در زمان ارتکاب فرد نظامی نیست و بزه ارتکابی، بزه غیبت از خدمت وظیفه عمومی است که در مراجع قضایی عمومی به آن رسیدگی می‌شود و از شمول مجازات مقرر برای بزه فرار از خدمت موضوع مواد 59 و 60 قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح مصوب 1382 خارج است و با توجه به اینکه در قانون، نوع و میزان مجازاتی برای مرتکب تعیین نشده است، مجازات مرتکب مطابق ماده 69 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 تعیین می‌شود.
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۳۵۸ مورخ ۱۴۰۵/۰۶/۳۱ | مرکز حقوقی راهبرد