مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۳۵۴

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا اقامه دعوای شهرداری علیه سازمانها و دستگاههای اجرایی وفق بند »ب« ماده 117قانون پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ،1403مستلزم تأیید هیأت وزیران است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به بند »پ« ماده یک قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ،1403مقصود از دستگاه اجرایی مصادیقی است که در این بند احصا شده است و با عنایت به تبصره یک ذیل این بند ،تعریف دستگاه اجرایی در دیگر قوانین همچنان به قوت خود باقی است؛ بر این اساس ،در مواردی که در قانون یادشده دستگاه اجرایی به نحو مطلق ذکر شده است ،مشمول تعریف بند »پ« ماده یک قانون است و در نتیجه ،شامل نهادها و مؤسسات عمومی غیر دولتی؛ از جمله شهرداریها نمی شود؛ اما در خصوص بند »ب« ماده 117این قانون که عبارت دستگاههای اجرایی موضوع ماده 5قانون مدیریت خدمات کشوری قید شده است ،شامل نهادها و مؤسسات عمومی غیر دولتی؛ از جمله شهرداریها نیز میشود؛ عبارت ذیل این بند مؤید این برداشت است. دکتر محمدعلی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۳۵۴ مورخ ۱۴۰۴/۱۱/۱۱ | مرکز حقوقی راهبرد