مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۱۸۹

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا دادگاه در مرحله واخواهی حق تشدید مجازات را دارد یا خیر؟

پاسخ اداره کل حقوقی

واخواهی حقی است که برای محکومعلیه حکم غیابی و به منظور رسیدگی به دفاعیات وی مقرر شده است؛ بنابراین ،استفاده از این حق نباید مجوزی برای تشدید مجازات محکوم علیه تلقی شود؛ به همین سبب است که ماده 407قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392مقرر نموده است دادگاه پس از واخواهی با تعیین وقت رسیدگی طرفین را دعوت و پس از بررسی ادله و دفاعیات واخواه تصمیم مقتضی اتخاذ میکند .ملاک ماده 458 قانون یادشده نیز مؤید این دیدگاه است. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۱۸۹ مورخ ۱۴۰۴/۰۶/۱۷ | مرکز حقوقی راهبرد