مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۱۸

تاریخ نظریه:

استعلام

شخصی دارای محکومیت قطعی به شلاق یا جزای نقدی بوده و برای اجرای حکم محکومیت ،در راستای ماده 500قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392جلب و در زمان کشیک بازداشت شده است؛ آیا مطابق مواد 515و 516قانون یادشده مدت بازداشت محکومعلیه از میزان مجازات وی کسر میشود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

عبارت »چنانچه محکومعلیه پیش از صدور حکم به اتهام یا اتهاماتی که در همان پرونده مطرح بوده تحت نظر یا بازداشت شده باشد« در ماده 27قانون مجازات اسلامی مصوب 1392و مواد 515و 516قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392و تبصره یک ماده 529قانون پیشگفته و ماده 235آییننامه اجرایی سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی مصوب 1400/2/20با اصلاحات و الحاقات بعدی ،ناظر بر فرض غالب است؛ بر این اساس و با الغاء خصوصیت از عبارت »پیش از صدور حکم« در مواد پیشگفته و با لحاظ اقتضای عدالت و نصفت قضایی ،مدت زمانی که محکوم به شلاق یا جزای نقدی برای اجرای حکم در اجرای ماده 500 قانون آیین دادرسی کیفری جلب و در ایام کشیک یا تعطیل تحت نظر یا بازداشت بوده است ،از میزان محکومیت به شلاق یا جزای نقدی وی کسر میشود. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۱۸ مورخ ۱۴۰۴/۰۶/۱۶ | مرکز حقوقی راهبرد