استعلام
چنانچه شخص حقوقی »الف« که شرکت تعاونی و غیر دولتی است ،به شخص حقوقی »ب« که بانک دولتی
است ،وکالت رسمی در طرح دعوا اعطا کند و نماینده حقوقی شخص اخیر در اجرای ماده 32قانون آیین دادرسی
دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379از سوی شخص حقوقی »الف« طرح دعوا کند ،با
توجه به اینکه به نظر میرسد ماده 32یاد شده تأسیسی ارفاقی و حکمی استثنایی است ،آیا دعوای طرح شده
صحیح و قابل استماع است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
حکم مقرر در ماده 32قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379برای تجویز
هرگونه دعوا یا دفاع و تعقیب دعاوی توسط نماینده حقوقی ،ناظر به دعاوی مربوط به خود این اشخاص است؛
بر این اساس ،در فرض سؤال که شخص حقوقی به شخص حقوقی دیگری برای طرح دعوا وکالت رسمی اعطا
نموده است ،طرح دعوا از سوی نماینده حقوقی شخص اخیر ،از شمول این ماده خارج است.
دکتر محمدعلی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه