مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۱۲۵

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به مقررات آیین دادرسی کیفری ،در صورت حضور رئیس شعبه دادگاه تجدید نظر ،آیا صدور رأی و اتخاذ تصمیم توسط مستشاران شعبه ،بدون اعلام نظر رئیس شعبه دادگاه تجدید نظر ،امکانپذیر است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

در فرض سؤال که رئیس شعبه دادگاه تجدید نظر استان حضور دارد ،وفق ماده 404قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ،1392انشاء رأی در صورتی که در اقلیت نباشد با ایشان است و رأی اکثریت تمام اعضاء ،ملاک اتخاذ تصمیم و صدور رأی است و با عنایت به ماده 454ناظر به قسمت اخیر ماده 395قانون یادشده؛ که به موجب آن نظر اقلیت به طور مستدل در پرونده درج میشود ،عدم مشارکت رئیس دادگاه در فرایند صدور رأی ،هر چند جزء اکثریت نباشد ،موجه و منطبق با قانون نیست. دکتر محمدعلی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۴/۱۲۵ مورخ ۱۴۰۴/۰۹/۱۵ | مرکز حقوقی راهبرد