مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۳/۹۵۵

تاریخ نظریه:

استعلام

وفق ماده 25قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی مصوب ،1318آگهی دعوت از بستانکاران ورشکسته باید در روزنامه رسمی وزارت دادگستری و همچنین در یکی از روزنامههای کثیرالانتشار دو بار به فاصله ده روز منتشر شود .از آنجا که میتوان در سامانه مدیریت پروندههای قضایی ) (CMSآگهیهای مختلف را منتشر کرد و برخی ادارات تصفیه نیز از این طریق آگهی موضوع ماده 25یادشده را منتشر میکنند ،آیا با انتشار آگهی به شیوه یادشده ،حکم ماده 25قانون صدرالذکر رعایت میشود؟ به عبارت دیگر ،آیا با انتشار آگهی موضوع ماده 25قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی مصوب 1318در سامانه آگهی الکترونیک قوه قضاییه ،نیازی به انتشار آگهی در روزنامه رسمی کشور نیست؟

پاسخ اداره کل حقوقی

به موجب ماده 25قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی مصوب 1318ناظر بر ماده 24این قانون ،آگهی دعوت از بستانکاران باید در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار منتشر شود .در فرض سؤال: اولاً ،با توجه به مواد 175و 176و اطلاق ماده 655قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392با اصلاحات و الحاقات بعدی و مفاد آییننامه نحوه استفاده از سامانههای رایانهای یا مخابراتی مصوب ،1395/5/24بویژه تبصره 2ماده 16این آییننامه ،انتشار آگهی در سامانه آگهی الکترونیک قضایی به منزله انتشار آگهی در روزنامه کثیرالانتشار است. ثانیاً ،قانونگذار در ماده 25قانون صدرالذکر به لحاظ اهمیت انتشار آگهی دعوت از بستانکاران ،به انتشار آن در روزنامه رسمی کشور نیز حکم نموده است؛ بر این اساس ،در چنین فرضی صرف انتشار آگهی در سامانه آگهی الکترونیک قضایی کافی نبوده و انتشار این آگهی در روزنامه رسمی کشور نیز امری ضروری است. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۳/۹۵۵ مورخ ۱۴۰۴/۰۱/۳۰ | مرکز حقوقی راهبرد