استعلام
در صورت طرح خواستههای متعدد دارای ارتباط کامل در یک دادخواست؛ به نحوی که رسیدگی به برخی از
خواستهها در صلاحیت دادگاه عمومی حقوقی و بعضی دیگر در صلاحیت محاکم صلح باشد ،آیا دادگاه عمومی
حقوقی میتواند به سبب ارتباط خواستهها به تمامی خواستهها رسیدگی کند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
در فرض سؤال که رسیدگی به یکی از خواستهه ای مندرج در دادخواست در صلاحیت دادگاه صلح و دیگری در
صلاحیت دادگاه عمومی حقوقی است ،نظر به اینکه در این خصوص در قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1402
حکمی تعیین نشده است ،با توجه به صلاحیت استثنایی دادگاه صلح ،موضوع ماده 12این قانون و با لحاظ ماده
17قانون یادشده در فرض ارتباط کامل بین دو دعوا )خواسته( یا وحدت منشا آنها )ذیل ماده 141قانون آیین
دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ،(1379هر دو دعوا باید در دادگاه عمومی حقوقی
رسیدگی شود؛ در غیر این صورت ،دادگاه صلح صرفاً به خواسته داخل در صلاحیت خود رسیدگی میکند و در
خصوص خواسته دیگر ،دادخواست و ضمایم را تفکیک و با تهیه بدل به صلاحیت دادگاه عمومی حقوقی قرار عدم
صلاحیت صادر میکند.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه