مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۳/۸۶۳

تاریخ نظریه:

استعلام

رسیدگی به دعوای تعدیل نفقه زوجه یا فرزندان ،در صلاحیت دادگاه صلح است یا دادگاه خانواده؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اولاً ،در موارد تعیین میزان نفقه و ترتیب پرداخت آن ،وفق ماده 47قانون حمایت خانواده مصوب ،1391دادگاه به طور معمول ،حکم به پرداخت نفقه صادر نمی کند و فقط میزان و ترتیب پرداخت را تعیین و اعلام میکند و صرف تعیین نفقه و میزان و تعدیل بعدی آن به معنای صدور حکم به پرداخت نفقه نمیباشد؛ بنابراین در موارد مذکور دعوا غیر مالی است. ثانیاً ،در مواردی مانند مطالبه نفقه گذشته زوجه که دعوا مالی محسوب میشود ،با لحاظ نصاب صلاحیت دادگاه صلح ،رسیدگی به دعوا و تعدیل بعدی آن ،حسب مورد در صلاحیت دادگاه یادشده و یا دادگاه خانواده خواهد بود. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۳/۸۶۳ مورخ ۱۴۰۴/۰۲/۰۶ | مرکز حقوقی راهبرد