استعلام
چنانچه محکومعلیه ظرف مهلت ده روزه مقرر در ماده 34قانون نحوه اجرای احکام مدنی مصوب ،1356از طریق
معرفی ملک به واحد اجرای احکام مدنی ،ترتیب پرداخت محکومبه را بدهد؛ به نحوی که اجرای حکم و استیفاء
محکومبه از محل آن مقدور باشد؛ اما به درخواست محکومله استیفاء حقوق از مال دیگری صورت پذیرد ،آیا
محکومعلیه مکلف است هزینههای اجرایی موضوع بند یک ماده 158قانون یاد شده را پرداخت کند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به اینکه پس از معرفی مال توسط محکومعلیه ،استیفای محکومبه از محل آن مستلزم اقدامات اجرایی است
و در فرض سؤال که محکومعلیه صرفاً در مهلت ده روزه مقرر در ماده 34قانون اجرای احکام مدنی مصوب ،1356
ملک معرفی کرده است؛ اما محکومبه از مال دیگری به درخواست محکومله استیفا شده است ،صرف معرفی مال به
معنای اجرای حکم نیست و این امر مستلزم اقدامات اجرایی است ،هزینه اجرا موضوع بند یک ماده 158قانون
یادشده به فرض سؤال نیز تعلق میگیرد و محکومعلیه باید هزینه اجرا را پرداخت کند.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه