استعلام
با توجه به اینکه در حال حاضر نمایندگان شرکتهای خصوصی امکان حضور در جلسات رسیدگی و دفاع از
اشخاص حقوقی حقوق خصوصی را دارا هستند ،در صورت معرفی نماینده از سوی شرکت خصوصی ،آیا میتوان
طرف مقابل را به پرداخت حقالوکاله نماینده حقوقی بخش خصوصی محکوم کرد؟ آیا مشمول قاعده عام محکومیت
و پرداخت حقالوکاله نماینده بخش دولتی میشوند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
در فرض استعلام که در اجرای ماده 15قانون جهش تولید دانشبنیان مصوب 1401و بند »پ« ماده 20قانون
تأمین مالی تولید و زیرساختها مصوب 1402؛ شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و به طور کلی تمامی اشخاص
حقوقی خصوصی از کارکنان خود با داشتن شرایط قانونی به عنوان نماینده حقوقی در امر طرح دعوا یا دفاع یا
تعقیب دعاوی مربوط استفاده میکنند ،از شمول مقررات حاکم بر پرداخت حقالوکالههای وصولی به نمایندگان
حقوقی؛ موضوع تبصره 30قانون بودجه سال 1339کل کشور و ماده واحده قانون اجازه پرداخت پنجاه درصد از
حقالوکاله وصولی به نمایندگان قضایی و کارمندان مؤثر در پیشرفت دعاوی دولت مصوب 1344خروج موضوعی
دارد.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه