مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۳/۷۸۷

تاریخ نظریه:

استعلام

در فرضی که دارنده چک اصل وجه چک و خسارت تأخیر تأدیه آن را در دو پرونده مستقل مطالبه کرده باشد ،آیا با پرداخت وجه چک در پرونده نخست ،محاسبه خسارت تأخیر تأدیه در پرونده دیگر متوقف میشود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

به موجب تبصره )الحاقی ( 1376ماده 2قانون صدور چک مصوب 1355ب ا اصلاحات و الحاقات بعدی و قانون استفساریه آن مصوب 1376مجمع تشخیص مصلحت نظام ،خسارت تأخیر تأدیه چک از تاریخ چک تا زمان وصول آن محاسبه میشود؛ بنابراین در فرض سؤال که محکومعلیه )صادرکننده( وجه چک را در پروندهای دیگر پرداخت کرده است ،با لحاظ رأی وحدت رویه شماره 812مورخ 1400/4/1هیأت عمومی دیوان عالی کشور خسارت تأخیر تأدیه موضوع پرونده دیگر از تاریخ چک تا تاریخ پرداخت وجه آن ،قابل محاسبه است و پس از آن نمیتوان خسارت تأخیر تأدیه را محاسبه کرد. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۳/۷۸۷ مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۱۵ | مرکز حقوقی راهبرد