استعلام
آیا مقرره قسمت انتهایی ماده 5قانون مسؤولیت مدنی به شرح »اگر در موقع صدور حکم تعیین عواقب صدمات
بدنی به طور تحقیق ممکن نباشد دادگاه از تاریخ صدور حکم تا دو سال حق تجدیدنظر نسبت به حکم خواهد
داشت« که در قانون آیین دادرسی کیفری پیشبینی نشده ،واجد اعتبار و قابل اجرا است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به وضع مقررات دیات )اعم از مقدر یا غیرمقدر( اعمال مقررات ماده 5قانون مسئولیت مدنی مصوب 1339
به طور موازی با مقررات دیات به لحاظ همپوشانی امکانپذیر نیست و مقررات این ماده در حد مغایرت؛ از جمله
قسمت اخیر آن با وضع مقررات مؤخرالتصویب ناظر بر دیات نسخ ضمنی شده است.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه