استعلام
نظر به اینکه برخی کارکنان به موجب آرای قطعی هیأتهای بدوی و تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات اداری به
مجازات تغییر محل جغرافیایی خدمت به بخش و یا شهرستانهای تابعه استان برای مدت معین محکوم میشوند و
در محل جدید شروع به کار میکنند؛ اما مسؤولان محل سابق خدمت کارمند ،مأموریت به خدمت وی به همان محل
را درخواست میکنند ،خواهشمند است در خصوص اعطای مأموریت به اینگونه کارمندان در دوران محکومیت
یادشده با لحاظ قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوب ،1372اعلام نظر فرمایید؟
پاسخ اداره کل حقوقی
وفق بند»هـ« ماده 9قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوب » 1372تغییر محل جغرافیایی خدمت به مدت یک
تا پنج سال« از زمره مجازاتها )تنبیهات( اداری است که اعمال آن درباره مستخدمین خاطی منحصراً در صلاحیت
اختصاصی هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان موضوع ماده یک این قانون اس ت و اختیار مدیریت در
اعمال این مجازاتها صرفاً در محدوده ماده 12قانون پیشگفته مجاز است .بر این اساس ،در فرض سؤال ،از آنجا
که مأمور به خدمت کردن مستخدمی که به تغییر محل جغرافیایی خدمت محکوم شده است ،به همان محل سابق
خدمت وی ،پس از قطعیت حکم و شروع به اجرای آن ،نقض غرض و به منزله توقف اجرای آرای لازمالاجرای
هیأتهای رسیدگی به تخلفات اداری است ،با لحاظ حکم مقرر در ماده 24قانون صدرالذکر و ذیل ماده 23
آییننامه اجرایی این قانون مصوب 1373/7/27هیأت وزیران و با توجه به ماده 7آییننامه هیأت عالی نظارت
مصوب 1373/3/12تا زمانی که رأی قطعی از سوی مراجع قانونی نظیر دیوان عدالت اداری و یا هیأت عالی
نظارت )موضوع ماده 22قانون صدرالذکر( لغو ،اصلاح یا تغییر نکرده است ،فاقد وجاهت قانونی است.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه