مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۳/۷۵۷

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا رسیآیا رسیدگی قضات شاغل در شعب دادگاه عمومی بخش به دعاوی داخل در صلاحیت دادگاه صلح ،مستلزم صدور ابلاغ قضایی برای آنان به عنوان دادرس دادگاه صلح است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به حکم مقرر در ماده 4قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1402و ماده 19آییننامه اجرایی این قانون مصوب ،1403/3/16در حوزه قضایی بخش تا زمانی که دادگاه صلح تشکیل نشده است ،دادگاه بخش به دعاوی و امور در صلاحیت دادگاه صلح رسیدگی میکند و صرف قرار گرفتن وظایف ،اختیارات و صلاحیتهای دادگاه صلح بر عهده دادگاه بخش )آنگونه که در ماده 4یادشده آمده است( مستلزم آن نیست تا برای قضات رسیدگیکننده به این امور و دعاوی در دادگاه بخش ،ابلاغ دادرس دادگاه صلح صادر شود. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۳/۷۵۷ مورخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳ | مرکز حقوقی راهبرد