مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۳/۷۱۳

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به ماده 434قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ،1392آیا تجدید نظرخواه باید جهات تجدید نظرخواهی را در لایحه خود ذکر کند و آیا دادگاه تجدید نظر میتواند به استناد عدم ذکر این جهات ،درخواست تجدید نظرخواهی را رد کند؟ در این صورت ،آیا تجدید نظرخواه میتواند بار دیگر درخواست خود را با رفع نقص مطرح کند؟ در صورت پذیرش ،مهلت درخواست مجدد تا چه زمانی است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

عدم ذکر صریح جهات تجدید نظرخواهی از موارد رد درخواست تجدید نظر نیست و مفروض آن است که صرف درخواست تجدید نظر به نحو مطلق و بدون اشاره به یک جهت خاص محمول بر این است که تجدید نظرخواه رأی معترضعنه را بر خلاف قانون دانسته است و قدر متیقن آن است که تجدید نظرخواهی به اعتبار بند »ب« ماده 434 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ،1392انجام شده است .بر این اساس ،پاسخ به دیگر پرسشهای مطرح شده منتفی است. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۳/۷۱۳ مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۵ | مرکز حقوقی راهبرد