استعلام
در صورتی که در دادگستری شهرستانی ،شعبه ویژه رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان تشکیل نشده باشد؛ اما
احد از همکاران قضایی دادگاه کیفری دو ابلاغ ویژه رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان را داشته باشد ،آیا
ارجاع پرونده به سایر شعب دادگاه کیفری دو که فاقد ابلاغ باشند ،وجاهت قانونی دارد؟ آیا لزوماً میبایست
همکار قضایی دارای ابلاغ ویژه به جرایم موصوف رسیدگی کند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
صدور ابلاغ ویژه برای رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان برای یکی از قضات دادگستری شهرستان به معنای
تشکیل دادگاه اطفال و نوجوانان در حوزه قضایی شهرستان نیست و وفق تبصره ماده 298قانون آیین دادرسی
کیفری مصوب ،1392تا زمانی که این دادگاه در محل تشکیل نشده باشد ،به کلیه جرایم اطفال و نوجوانان به
جز جرایم مشمول ماده 315این قانون ،در شعب دادگاه کیفری دو یا دادگاهی که وظایف آن را انجام میدهد
رسیدگی میشود؛ بنابراین در فرض سؤال ،رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان به شرح فوقالذکر در دادگاه
کیفری دو انجام میشود و در مورد قضات این دادگاه نیازی به ابلاغ ویژه نیست.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه