مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۳/۱۱۰۴

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه ضابطین قضایی حسب استمداد شهروندان در صحنه وقوع جرم حضور یافته و موقع تنظیم صورتجلسه مشاهدات خود از آثار وقوع جرم و علائم و ادوات جرم نسبت به درج دلایل رؤیت شده در صورتجلسه خودداری کنند و این امر موجب تضییع حقوق اطراف پرونده شود ،چنانچه این خودداری عمدی یا سهوی یا جانبدارانه باشد ،آیا این عمل جرم تلقی می شود؟ اگر با این رفتار )ترک فعل( مرتکب جرم شده باشند ،با کدامیک از مواد قانونی منطبق میباشد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

گزارش خلاف واقع یا کتمان حقایق و یا خودداری از تنظیم صورتجلسه توسط ضابطان دادگستری در جرایم مشهود ،حسب مورد میتواند مشمول ماده 78قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح مصوب 1382یا مواد 554 و 576قانون مجازات اسلامی )تعزیرات( مصوب 1375یا عنوان جزایی دیگر یا تخلف انتظامی باشد که تشخیص موضوع و تعیین عنوان مجرمانه و تطبیق آن با قانون ،بر عهده مقام قضایی رسیدگیکننده است. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۳/۱۱۰۴ مورخ ۱۴۰۴/۰۲/۱۴ | مرکز حقوقی راهبرد